En hane i flokken

Geir har de senere årene deltatt på en rekke treningscamper i utlandet.

- Jeg har kommet i en alder der kroppen ikke tåler "ferie" i alle dets former. Det føles ikke bra med sene netter, alkohol og mer mat enn jeg forbrenner i lengden. Jeg liker å være aktiv, så 2-3 dager i feriemodus på en sydentur er mer en nok for meg. Det må skje noe annet! Siden jeg liker å være aktiv med kroppen min, er dette det beste alternativet for meg. Jeg har også kommet i en alder der jeg har mer tid til meg sjøl. Dessuten er dette en fin måte å treffe nye mennesker på.


Fra Treningsreise med Kristin i Kreativ Trening høsten 2017. Her ved "masten" i Albir, Spania.

Selv synes han det er en artig opplevelse å være med damer på tur, men poengterer at det er viktig å forstå sin rolle og ta hensyn til damene i en slik setting.

- Jeg liker å oppleve mellommenneskelige relasjoner og er ikke redd for å komme tett på eller være «nære» mennesker, og i dette tilfelle damer. Jeg liker å påvirke turen ved å skape fine opplevelser for dem som er med, og jeg har oppdaget at å gjøre slike ting sammen med andre skaper et felleskap og nærhet til andre som du sjelden oppnår i andre fora.

Men hvordan er det egentlig å til stadighet være eneste hane i flokken på slike turer?

- Det er en fin og artig opplevelse, men det må først og fremst bli en positiv opplevelse for damene! Personlig tror jeg det er en fordel for gruppa at det er menn til stede. Det kan skape mer harmoni.

 
Variert trening med styrke på stranda og motbakkeintervaller.

 

 Geir tror at det er mange ulike forklaring på hvordan så få menn deltar på slike turer, og dersom de gjør det, er det gjerne fordi en dame tar dem med seg. Det kan ha med lav selvtillit å gjøre, som de ikke vise særlig overfor andre damer. Samtidig er det større tradisjon for at kvinner trener sammen på treningssenter. Menn velger kanskje spinningtimer, men da sitter de likevel godt planta på hver sin sykkel. Oppfordringen fra Geir til andre menn er klar:

- Gjør noe annerledes med livet ditt, ta noen sjanser og møt nye mennesker. Å kombinere trening og ferie er morsomt og spennende. Du vil oppleve gleden ved å få inspirasjon og bli dratt med på nye ting. Du får mange treningstips og dette er virkelig en kjempemuighet til å endre livsstilen din hvis du ønsker det.


Campen sin aller siste treningsøkt ble tøffe trappedrag som kjentes godt!Flow and Energy Treningscamp intervju fra turen 2016 from Maxpulse on Vimeo.